Pecsétnyomó

 Pecsétnyomó készítése

 

 

Levél a múltból

Pecsétnyomó

 

A középkori időkben a hivatalos leveleket pecsétviasszal zárták le.

A viaszt felmelegítették és a levélre öntötték. Utána a pecsétet rányomták a kihűlő félben lévő viaszra. Az így megpecsételt levél csak akkor volt felbontható, ha eltörték rajta a pecsétet. Bár azóta sok idő telt el, ez a technológia még napjainkban is jelen van. Cégünk maximális segítséget tud nyújtani az elkészítésében.

 

Ajándék és esküvő

Pecsétnyomó

 

A pecsétnyomó nem csak hivatalos formájában maradt meg manapság, hanem kiváló ajándék is lehet belőle. Cégünk pecsétnyomót és pecsétviaszt is forgalmaz, így egy egész szettet is vásárolhat, ami kiváló ajándék lehet.

A pecsétnyomó tömör rézből készül így nagyon időtálló alapanyag. A pecsételő felületbe bármilyen grafika belegravírozható, legyen az egy szerű monogram, vagy egy bonyolult logó. Akár egész összetett grafika is megvalósítató, úgy mint címer, vagy kép. Manapság egyre inkább divatosabb esküvői értesítő levél pecsétviasszal ellátott jelölése. Ebbe általában egy monogramot lehet bele gravírozni, de megvalósítható mellé egy cirádás kép is. Pecsétnyomók lehetnek fa vagy réznyelűek, rendkívül látványosak így lehet belőlük szép ajándék, vagy esküvői pecsétnyomó is.

 

Pecsétnyomó falakathoz

Pecsétnyomó

 

Régen falakathoz való pecsétnyomóval zárták le azokat a fém tároló dobozokat amik kulcsokat tárolnak. Ez a szokás még mindig jelen van a hivatalos szerveknél. Itt nem pecsétviaszt, hanem gyurmát használnak. A falakathoz való pecsétnyomónak jellemzően nincsen nyele ellenben kulcskarikára fűzhető. Itt is jelen van az, hogy megvalósítható pár karakteres gravírozás, vagy egészen bonyolult grafika. A pecsétnyomó falathoz tömör rézből készült, a gravírozás benne rendkívül stabil, így egy ilyen örök életűnek mondható. 24, 26, 32 mm pecsétnyomókat fogalmazunk, de lehetőség van formára vágott, vagy egyedi méretű pecsétnyomók elkészítésére is. Cégünk teljes segítséget tud nyújtani, gravírozható pecsétnyomokhoz, hogy Önnek a lehető legkényelmesebben és folyékonyan működjön a pecsétnyomó elkésztése. 

Pecsétnyomó készítése esküvőkre, falakathoz elérhető árakon a XI. kerületben

Webdesign